Skipass inclus!
Siusi allo Sciliar - La schi pe cel mai înalt platou al Europei!

Siusi allo Sciliar este situat la 1000 m p e platoul la altitudine dintre Casterotto şi Fiè allo Sciliar. Maiestos şi impresionat se ridică pe fundal creasta Sciliar. Staţiunea turistică cu multă tradiţie este un punct de pornire către noua instalaţie panoramică a Alpe di Siusi. Prin conectarea perfectă la domeniul schiabil este foarte îndrăgită de schiori, a putut însă să-şi păstreze farmecul originar. Satul este dominat de cele 2 biserici şi cele trei vechi ruine ale forturilor. Alternative sportive în afară de schi alpin oferă drumeţiile din zonă şi numeroasele posibilităţi de schi de fond. La o plimbare cu trăsura, în păturile calde, vă puteţi bucura de frumoasele peisaje ale Alpe di Siusi. Un final confortabil al zilei vă aşteaptă la frumoasele şi tradiţionalele refugii.

De-a lungul zilei vă aşteaptă numeroase cabane şi staţii ale instalaţiilor pe cablu la o gustare şi o cafea. După ce instalaţiile închid, atracţiile principale le constituie barurile şi discotecile din Siusi, pentru seri animate de Après-Ski. O sugestie este de exemplu - la staţia de vale a Seiser Alm Bahn - "Après Ski Santer's", care vă aşteaptă cu multă bună dispoziţie. Varietate gastronomică oferă în schimb multe locale în staţiunea tradiţională şi garantează seri petrecute plăcut. În Siusi nu trebuie să vă "limitaţi" la schi sau snowboard nici pe timp de zi - vă stau la dispoziţie drumeţii cu rachetele de zăpadă, patinaj şi multe pârtii de schi fond. Sau descoperiţi natura din perspectivă romantică, la o plimbare cu sania trasă de cai. Prea încet? În regiune vă stau la dispoziţie 7 derdeluşuri!

În culisa incredibilă a Dolomitilor găsiţi domeniul schiabil cu foarte ridicată siguranţă de zăpadă al Alpe di Siusi cu legătură la Gardena , care poate fi folosit şi el skipass-ul "Val Gardena/Alpe di Siusi". În total vă stau la dispoziţie un total de 60 de km de pârtii pe cel mai înalt platou al Europei şi în total 178 cu Gardena. Peste 84 de instalaţii pe cablu vă duc la pârtii foarte bine pregătite. Mai multe puncte Hotspots Wi-Fi permit accesul gratuit la internet, atât la punctele de vânzare ale skipass-urilor cât şi la diferite instalaţii pe cablu. Începătorii şi cei cu stil domol se pot da după plac pe pârtiile largi de la instalaţiile Laurin şi Florian pe Alpe di Siusi, în timp ce cei mai avansaţi sunt aşteptaţi la poţiunile de slalom şi viteză. Panta de slalom de la Puflatsch este considerată ca fiind cea mai grea din toate coborârile şi măsoară o diferenţă de nivel de nu mai puţin de 300 m! Vizita este obligatorie pentru experţi! Pentru freestyler există multe domenii de freeride şi de zăpadă adâncă printre altele la Lang şi Plattkofel! Dar şi Snowpark-ul de la Alpe di Siusi este o destinaţie bună. Şi mai multă varietate oferă extinderea la Dolomiti Superskipass, care vă permite accesul la un total de 1200 de km de pârtii în 12 domenii schiabile - printre ele şi Sellaronda, spectaculosul circuit de o zi în jurul grupei Sella pe schiuri şi cablu.

Înzăpeziţii Alpe di Siusi oferă oaspeţilor săi o reţea de pârtii de schi fond cu o lungime totală 80 km. Pe pârtiile variate puteţi admira din orice punct şi panorama impresionantă a Dolomiţilor. Este o reţea largă, în mare parte cu urcări şi coborâri de nivel destul de exigente şi o destinaţie populară printre echipele naţionale de modalitate. Cea mai lungă şi în acelaşi timp cea mai grea pârtie este cea de 15 km, Jochloipe, rezervată schiorilor în formă. Un bun început este mai degrabă pârtia de antrenament de 2 km de la Alpe di Siusi. Un reper deosebit îl constituie competiţia "Moonlight Classic", care a ajuns la a 12-a ediţie - în acest an are loc în noaptea de 31.01.2018 februarie. La alegere stau cele două porţiuni de 15 şi 30 km lungi, startul se dă în fiecare an la ora 20:00 şi seara continuă cu mâncăruri şi muzică tradiţionale.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Salegg, Val Gardena, Italia

Verifica tarife si disponibilitate